F.A.Q.

Kabalebo Nature Resort is een luxe lodge gelegen in één van de mooiste gebieden van Suriname. Diep verborgen in het ongerepte Amazonewoud van Zuid-Amerika.

Alle antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent Kabalebo Nature Resort en Suriname vindt u hier. Wilt u meer informatie over het resort of staat uw specifieke vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Over Kabalebo

Hoe reis ik naar Kabalebo Nature Resort?

Als u aankomt in Suriname, dan rijden er vanaf de luchthaven Zanderij bussen en taxi’s naar de hoofdstad Paramaribo. Meestal overnacht u daar de eerste nacht in een hotel, pension of guesthouse.

De dag dat u heeft gereserveerd bij Kabalebo Nature Resort vertrekt u naar het vliegveld van Zorg & Hoop in de stad. Van daar vliegt u in ongeveer één uur naar de lodge.

Eenmaal aangekomen bij de lodge wordt u opgewacht door onze lodgemanager die u brengt naar de accommodatie van uw keuze.

Is er malaria in het gebied?

Nee, in het gebied waar Kabalebo Nature Resort ligt komt absoluut géén malaria voor.

Er zijn nog wel gebieden in het regenwoud van Suriname waar malaria heerst. Als u behalve naar onze lodge ook nog naar een andere bestemming afreist, is het verstandig daarnaar vooraf te informeren bij uw huisarts of reisbureau.

Kan ik er elektrische apparatuur gebruiken?

Jawel, Kabalebo Nature Resort heeft gewoon de beschikking over 110 en 220 volt stroom.

Veel reisapparatuur is geschikt voor zowel 110 als voor 220 volt, maar bij ons kunt u dus met alle apparatuur terecht!

Is er ook telefonisch bereik?

Bij Kabalebo Nature Resort zelf heeft u geen bereik met uw mobiele telefoon, aangezien het resort honderden kilometers diep in het oerwoud verborgen ligt.

Wel is het mogelijk tegen een vergoeding gebruik te maken van onze satelliet-telefoon, waarmee u naar elk willekeurig nummer kunt bellen.

In de hoofdstad van Suriname zelf kunt u tegenwoordig met de meeste Nederlandse providers gewoon bellen en sms-en. Raadpleeg uw eigen provider of Suriname ook binnen hun dekkingsgebied valt.

Is Kabalebo Nature Resort geschikt voor kinderen of ouderen?

In principe is het geen probleem om met oudere mensen naar de lodge te komen.

Wel moet u er rekening mee houden dat u uiteindelijk in het oerwoud zit en dat de reis er naar toe met een wat kleiner en minder luxueus vliegtuig gaat dan waarmee u naar Suriname zelf vliegt.

Indien een gast extra medische zorg behoeft, dan kunt u dat het beste vooraf bij de reservering kenbaar maken. Voor kinderen is de lodge zeer geschikt. Zij kunnen er onder toezicht spelen op het veld, zwemmen in de rivier en genieten van de vele dieren in de omgeving.

Houd wel rekening met de hitte in de Kleine- en Grote drogetijd voor zowel jong als oud.

Over Suriname

Is het kraanwater veilig om te drinken?

In de hoofdstad Paramaribo is het leidingwater goed geschikt voor consumptie.

In het regenwoud is dat echter niet altijd het geval. Regenwater is bijvoorbeeld vrij van risico’s, maar rivierwater raden wij af. Als u echter te gast ben te Kabalebo Nature Resort, dan heeft u altijd de beschikking over gekoeld bronwater.

Wanneer zijn de regen- en de drogetijd?

Suriname kent twee belangrijke seizoenen; de drogetijd en de regentijd.

Elk seizoen komt twee maal per jaar voor in een langere en wat kortere periode.

De kleine drogetijd is van februari tot maart. Van april tot en met juni is het vervolgens grote regentijd. De grote drogetijd duurt van juli tot en met november. Dan volgt de kleine regentijd, van december tot en met januari.

Wel is het zo dat ook in Suriname het weer wisselvallig kan zijn, de seizoenen verschillen daarom per jaar soms met enkele weken.

Kan je geld pinnen in Suriname?

Jawel. Bij de meeste banken kunt u gewoon met uw Nederlandse pinpas Surinaamse Dollars pinnen.

Verder zijn er op bepaalde plaatsen ook pinmachine’s waar u euro’s kunt pinnen. Tenslotte zijn er veel officiële geldwisselkantoren waar veilig uw meegebrachte euro’s kunt wisselen in Surinaamse Dollars.

Welke talen spreekt men in Suriname / op de lodge?

De officiële taal in Suriname is Nederlands.

Daarnaast spreken alle bevolkingsgroepen hun eigen taal (bijvoorbeeld Hindustaans, Javaans, Chinees) én spreken alle mensen Surinaams (het Sranan Tongo). Op de lodge spreekt men echter gewoon Nederlands en Engels.

Zijn er ook andere lodges in Suriname?

Jazeker. Naast Nature Resort Kabalebo zijn er nog enkele andere kwaliteitslodges in Suriname, bijvoorbeeld het schitterende Bergendal eco- / cultural resort.

Het is daarom goed mogelijk een rondreis te maken waarbij u naast Kabalebo ook andere locaties aandoet. Informeer over deze mogelijkheid bij uw reisbureau.

Scroll to Top