Dagprogramma’s

Heeft u voorkeur voor bepaalde activiteiten? Dan kunt u bij Kabalebo Nature Resort zelf kiezen uit een groot aantal losse dagprogramma’s.

Elk programma is opgebouwd rondom een bepaalde activiteit. Natuurlijk is het ook mogelijk om op basis van één van onze vaste pakketten te reserveren.

Dankzij de losse dagprogramma’s is geen enkele dag en geen enkel verblijf te Kabalebo Nature Resort hetzelfde. Bij uw reservering kunt u aangeven of u op basis van losse dagprogramma’s wilt verblijven of juist een vast pakket met vooraf ingevulde activiteiten prefereert.

Programma 1 (boswandeling)

U vertrekt vanuit onze lokale luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen, naar het westen van Paramaribo. Het vliegveld is gelegen naast het ressort. Het verwelkomen en inchecken geschieden door de leiding. Na de rondleiding kunt u genieten van de lunch. Vervolgens maakt u zich klaar voor een 1,5 uur durende boswandeling. Er zijn verschillende boswandelingen die uitgevoerd kunnen worden:

  • Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen.
  • Een boswandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar Zandkreek.
  • Een boswandeling vanuit de Beech craft trail.

Deze boswandelingen zijn in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag laat u zich met de stroom meedrijven, terwijl u geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kunt genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kok voor u heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken en napraten, of op de ruime veranda genieten of in uw hangmat ontspannen.

Programma 2 (bergbeklimmen)

Na uw ontbijt maakt u een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 5 uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids u informatie over de flora en fauna.

Misschien hoort of ziet u Brulapen, Blauw- Gele Ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus Vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het ressort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Op de terugweg doet u de Charlie vallen aan waar u kunt ontspannen en tevens genieten van uw lunch.

Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Programma 3 (boottocht)

Na uw ontbijt drijft u met de korjaal naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start u met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval.

De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kunt u verder genieten van Moi Moi. Uw lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaart u terug naar de Main Lodge.

Na het programma bent u vrij om te genieten bij het zwembad, op het terras of op uw manier. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Programma 4 (boottocht / zwemmen)

Na uw ontbijt vertrekt u drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3 (drie). U gaat de Kilo 3 kreek in, waar u een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling.

Hier zult u lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keert u terug naar de Main Lodge waar u kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier.

‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Programma 5 (wandelen / boottocht / zwemmen)

Na het ontbijt, vertrekt u voor een twee en een half uur durende wandeling naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 1 uur en 45 min, en brengt u door een gebied met een andere vegetatie dan wat u tot nu toe hebt gezien.

De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar u lekker kan verpozen in het water.

In de namiddag drijven we terug naar de Main Lodge. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen.

‘s Avonds geniet u van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Programma 6 (boottocht / dieren spotten / zwemmen)

Na uw ontbijt vertrekt u met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2,5 durende boottrip. Onderweg kunt u lekker genieten van de natuur en dieren om u heen. Daar aangekomen kunt u zich verpozen in het water en uw lunch nuttigt u al daar.

In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na uw terugkeer kunt u afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om u heen.

‘s Avonds geniet u van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding u wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Programma 7 (kajakken)

Op de laatste dag van uw verblijf start met een ontbijt. Daarna is het tijd voor een leuke attractie: kajakken. In een korjaal zal u stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet.

Daar stapt u over in een kajak en roeit u stroomafwaarts naar de Main Lodge. Al roeiend kunt u genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van de natuur om u heen.

Na de lunch nemen we gepast afscheid van u en vliegt u terug naar Paramaribo.

Programma 8 (privé / maatwerk)

Dit dagprogramma (op basis van twee personen) biedt de onafhankelijke reiziger die een ultieme flexibiliteit prefereert de mogelijkheid zijn of haar dagprogramma zelf samen te stellen. In dit dagprogramma is men geheel voorzien van een privégids en boot.

Bij uw reservering kunt u al uw voorkeuren voor de diverse activiteiten aan ons doorgeven, zodat wij u een op maat gesneden offerte kunnen aanbieden.

Per boot en gids

  • 4 uur vissen per persoon : US$ 88.00 inclusief werphengel – Tijd : 13:30 u. – 17:30 u.
  • 8 uur vissen per persoon : US$ 176.00 inclusief werphengel – Tijd : 09:00 u. – 17:00 u.
Scroll to Top